Tukimuurit – millaisen tonttisi tarvitsee?

Joskus rakennustontti on sellainen, että käytettävissä olevan pinta-alan tai viher- ja piharakentamiseen liittyvän maisemoinnin takia halutaan toteuttaa rakentajan hankkimalle tontille tukimuureja (erilaiset tukimuurit: laippatukimuurit, massiiviset tukimuurit, kulmatukimuurit ja siipitukimuurit). Syitä tukimuurien rakentamiseksi on monia. Voidaan sanoa, että yleisemmin niitä tehdään joko tontin maaperän ominaisuuksien tai maisemoinnin eli pihan muotoilun vuoksi.

Ilmakuva noin 50 metristä, kamera on kuvannut suoraan alaspäin. Keltainen kaivinkone urakoimassa rakennustontilla.
Joskus rakennustontti on sellainen, että käytettävissä olevan pinta-alan tai viher- ja piharakentamiseen liittyvän maisemoinnin takia rakentaja haluaa toteuttaa tukimuureja.

Tukimuurien avulla on mahdollista muun muassa tukea maamassoja, tasoittaa rakennustontin korkeuseroja sekä kestää myös tarvittaessa vedenpaine tai käyttää vaikka tontin tilanjakajina, jos piha-alue halutaan suunnitella selkeisiin osa-alueisiin: puutarha, grillikatos / pihakeittiö, istutukset, veranta, rantasauna tai muuta vastaavaa.

Tukimuurit ovat siis keskeisiä rakentajaa auttavia rakenteita. Tutuimpia omakotitalotyömaalle rakennettavia tukimuureja ovat sellaiset, jotka on rakennettu luonnonkivistä – tai kivikorista, joka on täytetty esimerkiksi soralla, sepelillä tai singelillä.

Palveluitamme

Viherrakentaminen ja tukimuurit

Viherrakentaminen ja piharakentaminen ovat useille rakentajille sitä kaikkein mieluisinta puuhaa rakentamisen saralla. Oman pihan viimeistely lisää asumismukavuutta ja viihtyisyyttä. Tukimuureja hyödynnetäänkin myös puhtaasti tontin maisemointiin liittyvissä viherrakentamisen töissä – ja niiden tekemisen hallitsee parhaalla mahdollisella tavalla taitava ammattirakentaja.

On jokaisen rakentajan henkilökohtainen mieltymys, millaisia tukimuureja pihalleen haluaa toteuttaa, etenkin kun kyse on maisemoinnista. Pelkästään rakennuksia varten tehtävien tai tontin maaperästä johtuvien tukimuurien rakentaminen on sitten asia erikseen. Joskus tontti on maaperältään haastava, mutta muuten mieluisa, jolloin tukimuurien ansiosta pystytään toteuttamaan turvallisia ja pitkäaikaisia rakenteellisia ratkaisuja.

Lintuperspektiivistä dronella otettu loppukesän maisemakuva. Maalaistaajamaa, peltoja, omakotitalotontteja ja metsää sekä alueen halki kulkeva tie.
Omakotitalorakentajat saattavat toivoa tukimuureja tontillensa myös maisemoinnin vuoksi.

Tukimuureja voidaan rakentaa esimerkiksi harmonia tai esteettisyys edellä, jolloin ne ikään kuin sulautuvat luontoonsa tai ympäristöönsä herättämättä ylimääräistä huomiota tai sitten niistä voidaan tehdä myös piha-alueen keskeisiä visuaalisia elementtejä ja ihastuttavia yksityiskohtia.

Suosittelemme rakentajia ottamaan jo heti suunnitteluvaiheeseen sellaisen asiantuntijan, joka on hyvin perehtynyt paikallisiin olosuhteisiin – maaperän erityispiirteisiin ja tonttiin, mihin aiotaan rakentaa. Hän osaa parhaiten neuvoa, millaisia tukimuureja mahdollisesti tarvitaan.

Tutustu viherrakentamiseen tarkemmin

Mitä teitä pihalle tarvitaan?

Asiaa pihakiveyksestä

Maa-aines & käsitteet

Rakentaja! Verkkosivuillamme on muitakin hyväksi havaittuja vinkkejä rakennuskaudelle. Perehdy esimerkiksi maarakentamiseen liittyvään termistöön ennen oman rakennusprojektin aloittamista. Tällä sivulla on hyödyllistä tietoa maarakentamisen käsitteistä. Muista, että henkilökuntamme auttaa sinua, mikäli kaipaat lisätietoja.

Tukimuurit ja muut palvelut Kuljetuspolarilta

Meiltä saat tarvittavan kivi- ja maa-aineksen – talon perustuksista kukkapenkin ehostukseen ja kaikkeen siltä väliltä. Toimitamme laadukkaat kivi- ja maa-ainekset tukimuurien rakentamiseen: voit tilata kauttamme hiekat, sorat, mullat, murskeet ja täytemaat. Eivätkä palvelumme suinkaan rajoitu ainoastaan kivi- ja maa-ainesten toimituksiin, vaan olemme halutessasi luottokumppanisi rakennusprojektissasi, myös tukimuurien rakentamisessa ja muissa maarakentamisen vaativissa töissä.

Tukimuurit: lähikuva kiviaineksesta, jossa terävä kärki: näyttää vuorelta. Taustalla maa-aineksen ottopaikka ja murskekasa sekä työajoneuvoja.
Tukimuurit rakennetaan laadukkaiden kivi- ja maa-ainesten avulla.

Tarvittaessa voimme toteuttaa kaikki omakotitalon rakentamiseen liittyvät maarakennustyöt. Mikäli haluat, saat meiltä valmiiksi asennettuna putkitukset, viemärit, sadevesijärjestelmät, tiivistykset, salaojat, konetyöt ja sisätäytöt – yhtä kuin sokkelivalmiin pohjan toiveitasi vastaavalle omakotitalolle. Voit myös tilata meiltä ainoastaan konetyöt ja materiaalit tai totta kai kevyimmillään pelkästään materiaalit.

Halutessasi huolehdimme nosturiautot esimerkiksi kattoristikoiden nostoon ja vaihtolavat rakennusjätettä varten. Rakennusprojektin loppuvaiheessa koneenkuljettajamme viimeistelevät pihasi istutuksia vaille valmiiksi.

Monipuolisia palveluitamme

Missä laajuudessa tarvitsisit ammattitaitoamme rakennusprojektiisi? Tukimuurit: ole hyvä ja ota yhteyttä Kuljetuspolarin ammattilaisiin.

Ota yhteyttä

Tukimuurit: kivi- ja maa-ainekset

Kuinka valita oikeat kivi- ja maa-ainekset – lue eri kivi- ja maa-aineslajikkeista tarkemmin. Muista pyytää epäröimättä lisätietoja ammattitaitoiselta henkilökunnaltamme. Kuljetuspolarilaiset auttavat mielellään kaikissa kivi- ja maa-ainestoimituksiimme ja palveluihimme liittyvissä kysymyksissä.

Tukimuurit rakentajalle – ota yhteyttä

Muita rakentajaa tukevia aiheitamme

Näillä verkkosivuillamme on myös muita aiheita, joissa käsitellään kattavasti eri aiheita. Tähän alapuolelle olemme koonneet erilaisia aihealueita, jotka saattavat kiinnostaa etenkin rakentajia. Voit tutustua vaikka seuraaviin: 

Kuljetuspolar yrityksenä

Kuljetuspolar toimittaa erilaisia murskeita, kuten kalliosoramursketta, soramursketta ja savisoramursketta. Me toimitamme esimerkiksi vanhan Oulun läänin alueella vuosittain yli 2 000 000 tonnia hiekkaa, soraa, murskeita, multaa, seulottuja kiviaineksia ja muita erikoislajikkeita.

Yli 60 ottoaluetta ja nykyaikainen kalusto sekä ammattitaitoinen ja palveleva henkilökunta sekä yhteistyökumppanit mahdollistavat kustannustehokkaat toimitukset asiakkaan tarpeisiin vastaten. Päätoimipisteemme sijaitsee Oulun Limingantullissa (Kempeleentie 7 B) ja aluetoimipisteitä yhtiöllämme on yhteensä viisi. Yritys on toiminut vuodesta 1964 lähtien.

Yrityksellämme on Rakentamisen Laatu RALA ry:n auditoima laatujärjestelmä. RALA on puolueeton ja läpinäkyvä organisaatio, ja se on myöntänyt yhtiöllemme sekä RALA-sertifikaatin että RALA-pätevyystodistuksen. Kuljetuspolarin laadun varmistamiseen ja jatkuvaan kehittämiseen osallistuvat koko henkilöstö ja kuljetusyrittäjät.

Kuljetuspolar toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaan minimoiden toiminnasta syntyvät ympäristövaikutukset. Kierrätämme rakentamisen ja urakoinnin aikana syntyvät jätteet asianmukaisesti. Hiilijalanjäljen pienentäminen on jokaisen vastuullisen yrityksen asia.

Ota yhteyttä

Vimeo-kanavaltamme löydät esimerkkejä projekteistamme

Lähetä Kuljetuspolarin ammattilaiselle viesti

Ota yhteyttä