Murskeet rakentamistasi varten

Murskeet kuuluvat olennaisesti rakentamiseen, kun tarvitaan korkealaatuista kivi- ja maa-ainesta eri tarkoituksiin. Murskeita ovat esimerkiksi kalliosoramurske (KaM), soramurske (SrM) ja savisoramurske (SrT). Murskeen väri ja lujuus vaihtelevat yleensä hieman ottopaikasta riippuen.

Murskeet ovat kivi- ja maa-ainesta, lintuperspektiivissä olevassa kuvassa sinisen kuorma-auto kuljettamassa mursketta ottopaikalta.
Murskeisiin kuuluvat kalliosoramurske (KaM), soramurske (SrM) ja savisoramurske (SrT). Murskeen väri ja lujuus vaihtelevat yleensä hieman ottopaikasta riippuen.

Erilaiset murskeet syntyvät koneellisessa murskauksessa ja näitä kivi- ja maa-aineksia hyödynnetään muun muassa pihoilla, sorateillä, metsäautoteillä, rakennusten pohjilla, asfalttipohjien tasausmateriaalina sekä esimerkiksi betonin raaka-aineena tai kunnossapitomurskeena.

Katso, mihin kaikkeen soramurske soveltuu

Tutustu kalliomurskeen hyödyntämiseen rakentamisessa

Palveluitamme

Murskeet & toimitus ja muut palvelut Kuljetuspolarilta

Meiltä saat tarvittavan kivi- ja maa-aineksen – talon perustuksista kukkapenkin ehostukseen ja kaikkeen siltä väliltä. Toimitamme ainekset viher- ja maarakentamiseen: voit tilata kauttamme hiekat, sorat, mullat, murskeet ja täytemaat. Eivätkä palvelumme suinkaan rajoitu ainoastaan kivi- ja maa-ainesten toimituksiin, vaan olemme halutessasi luottokumppanisi rakennusprojektissasi.

Tarvittaessa voimme toteuttaa kaikki omakotitalon rakentamiseen liittyvät maarakennustyöt. Mikäli haluat, saat meiltä valmiiksi asennettuna putkitukset, viemärit, sadevesijärjestelmät, tiivistykset, salaojat, konetyöt ja sisätäytöt – yhtä kuin sokkelivalmiin pohjan toiveitasi vastaavalle omakotitalolle. Voit myös tilata meiltä ainoastaan konetyöt ja materiaalit tai totta kai kevyimmillään pelkästään materiaalit.

Halutessasi huolehdimme nosturiautot esimerkiksi kattoristikoiden nostoon ja vaihtolavat rakennusjätettä varten. Rakennusprojektin loppuvaiheessa koneenkuljettajamme viimeistelevät pihasi istutuksia vaille valmiiksi.

Monipuolisia palveluitamme

Valitse, missä laajuudessa haluat hyödyntää ammattitaitoamme rakennusprojektissasi. Ota yhteyttä henkilökuntaamme.

Ota yhteyttä

Murskeet ja muut kivi- ja maa-ainekset

Suunnitteletko esimerkiksi omakotitalon, vapaa-ajan asunnon tai jonkin muun rakentamisen aloittamista lähitulevaisuudessa? Murskeet: kuinka valita oikeat kivi- ja maa-ainekset – lue eri kivi- ja maa-aineslajikkeista tarkemmin. Tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja riippuen tietenkin siitä, mitä on suunnitelmissa rakentaa

Mitä ikinä teetkin tai rakennat tontillesi, suosittelemme lämpimästi ottamaan suunnitteluvaiheeseen sellaisen ammattilaisen, joka tuntee hyvin ne paikalliset olosuhteet. Eli nimenomaan sen maaperän ja tontin, mihin rakennetaan.

Murskeet tehdään poravaunun avulla. Oranssi poravaunu kivi- ja maa-aineksen ottopaikalla.
Murskeet syntyvät koneellisen murskauksen avulla.

Käytännöllinen vinkkimme kuuluukin, että ammattilaiselta kannattaa pyytää arvio kustannuksista jo hyvissä ajoin ennen kuin hankkii tontin. Näin kannattaa toimia sen vuoksi, että vältyttäisiin suurilta yllätyksiltä perustamiskustannuksissa.

Kysy rohkeasti lisätietoja ammattitaitoiselta Kuljetuspolarin henkilökunnalta. Asiantunteva henkilöstömme auttaa mielellään kaikissa kivi- ja maa-aineksiin ja palveluihimme liittyvissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä

Maa-aines & käsitteet

Arvoisa rakentaja, tässä toinen rakennuskauden hyväksi havaittu vinkki sinulle. Ota maarakentaminen ja siihen liittyvää termistöä haltuun ennen oman rakennusprojektin aloittamista. Tällä sivulla on hyödyllistä tietoa maarakentamisen käsitteistä. Muista, että henkilökuntamme auttaa sinua, jos kaipaat lisätietoja.

Muita rakentajaa tukevia aiheitamme

Näillä verkkosivuillamme on myös muita aiheita, joissa käsitellään kattavasti eri aiheita. Tähän alapuolelle olemme koonneet erilaisia aihealueita, jotka saattavat kiinnostaa etenkin rakentajia. Voit tutustua vaikka seuraaviin:

Asiaa yrityksestämme

Kuljetuspolar toimittaa erilaisia murskeita, kuten kalliosoramursketta, soramursketta ja savisoramursketta. Toimitamme esimerkiksi vanhan Oulun läänin alueella vuosittain yli 2000 000 tonnia hiekkaa, soraa, murskeita, multaa, seulottuja kiviaineksia ja muita erikoislajikkeita.

Yli 60 ottoaluetta ja nykyaikainen kalusto sekä ammattitaitoinen ja palveleva henkilökunta sekä yhteistyökumppanit mahdollistavat kustannustehokkaat toimitukset asiakkaan tarpeisiin vastaten. Päätoimipisteemme sijaitsee Oulun Limingantullissa (Kempeleentie 7 B) ja aluetoimipisteitä yhtiöllämme on yhteensä viisi. Yritys on toiminut vuodesta 1964 lähtien.

Yrityksellämme on Rakentamisen Laatu RALA ry:n auditoima laatujärjestelmä. RALA on puolueeton ja läpinäkyvä organisaatio, ja se on myöntänyt yhtiöllemme sekä RALA-sertifikaatin että RALA-pätevyystodistuksen. Kuljetuspolarin laadun varmistamiseen ja jatkuvaan kehittämiseen osallistuvat koko henkilöstö ja kuljetusyrittäjät.

Kuljetuspolar toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaan minimoiden toiminnasta syntyvät ympäristövaikutukset. Kierrätämme rakentamisen ja urakoinnin aikana syntyvät jätteet asianmukaisesti. Hiilijalanjäljen pienentäminen on jokaisen vastuullisen yrityksen asia.

Ota yhteyttä

Kuljetuspolarin osaamiseen voit tutustua myös Vimeo-kanavallamme

Lähetä Kuljetuspolarin ammattilaiselle viesti

Ota yhteyttä