Imeytyskenttä, maahanimeyttämö on yksi maapuhdistamovaihtoehto

Imeytyskenttä, maahanimeyttämö on toinen vaihtoehto maapuhdistamoksi – maasuodattamon ohella. Kotitalouksien tuottamat jätevedet on mahdollista puhdistaa siinä, mikäli maapuhdistamo ei aiheuta ympäristölle häiriöitä. Maapuhdistamoja on kahdenlaisia: maahanimeyttämöjä ja maasuodattamoja, nyt perehdytään tarkemmin aiheeseen: imeytyskenttä/maahanimeyttämö. Maasuodattamosta voit vastaavasti lukea lisää täällä.

Molemmissa maapuhdistamotapauksissa (imeytyskenttä/maahanimeyttämö ja maasuodattamo) jätevedet esikäsitellään aina ensin saostussäiliössä ennen kuin ne johdetaan jakokaivoon. Saostussäiliö pitää sisällään T-haarat, jotta vettä raskaammat kiintoaineet sekä vettä kevyemmät rasvat jäävät saostussäiliöön. Kyseisellä toimenpiteellä estetään imeytysputkien ja suodatusputkien sekä niiden kenttien tukkeutuminen.

Imeytyskenttä: kaivinkone lähikuvassa rakentajan tontilla. Koneenkuljettaja tarkastaa telaketjun päällä työnsä jälkeä.
Imeytyskenttä ja maasuodattamo ovat maapuhdistamoja.

Imeytyskenttä, maaperälle tiettyjä vaatimuksia

Imeytyskentässä jätevesi johdetaan saostuskaivolta imeytysputkiston kautta maaperään mikrobien pudistettavaksi. Imeytyskenttä ei kuitenkaan sovellu kaikkialle. Se asettaa maaperälle tiettyjä vaatimuksia, koska jäteveden puhdistuminen tapahtuu tällä menetelmällä tontin luonnollisessa maaperässä.

Maaperän pitää olla vettäläpäisevää hiekkaista tai soraista moreenia, hiekkaa tai soraa. Imeytyskenttää ei voi siten tehdä esimerkiksi kalliolle tai savimaalle. Pohjaveden pinnan ja imeytyskerroksen etäisyyden pitää olla vähintään metri.

Yleensä kaivetaan noin metrin syvyinen kaivanto kaivinkoneella. Imeytysputket ympäröidään sepelillä raekooltaan 16–32 mm. Sepelikerroksen kokonaisvahvuuden täytyy olla vähintään 40 cm. Kerroksen päälle asennetaan suodatinkangas sekä lämmöneriste. Kaivanto täytetään kivettömällä täytemaalla ja muotoillaan kumpareeksi pintavesien poisjohtamiseksi. Pintaan voidaan myöhemmin istuttaa nurmikko.

Maahanimeyttämö ja imeytyskenttä, soveltuvia kivi- ja maa-aineksia

Tutustu monipuoliseen Rakentajan maarakennusoppaaseemme, lataa se veloituksetta käyttöösi.

Lataa rakentajan maarakennusopas

Rakentajalle Kuljetuspolarilta kivi- ja maa-ainekset

Meiltä Kuljetuspolarilta saat kaikki tarvitsemasi kivi- ja maa-ainekset eri käyttötarkoituksiin, kuten imeytyskentän/maahanimeyttämön tekemiseen. Toimitamme ainekset monipuoliseen maarakentamiseen yksityis- ja ammattikohteisiin. Meidän kauttamme tilaat niin hiekat, sorat, mullat, murskeet kuin täytemaat.

Tilauksen tehtyäsi olemme yhteydessä sinuun ja sovimme materiaalin toimituksesta tarkemmin henkilökohtaisesti kanssasi. Tämän jälkeen tilaus toimitetaan irtokuormana haluamaasi osoitteeseen. Toimituksemme on joustava, nopeimmillaan se on perillä halutussa kohteessa jopa saman päivän kuluessa tilauksestasi.

Kivi- ja maa-ainekset hinnoitellaan pääasiassa tonnihinnalla. Kokonaishinta materiaalitoimitukselle muodostuu siten aina tilatusta määrästä sekä rahtimaksusta. Toimitamme kivi- ja maa-aineksia Ouluun ympäryskuntineen, Oulun eteläisten jokilaaksojen ja Kainuun alueille.

Kerro meille, mihin tarkoitukseen tarvitset kivi/maa-ainesta, niin me opastamme sen valinnassa. Ota yhteyttä ammattilaisiimme kaikissa maarakentamiseen liittyvissä kysymyksissäsi, palvelemme sinua mielellämme.

Kysy kauttamme myös tarvittavat konetyöt.

Tutustu yritykseemme myös Vimeo-kanavallamme

Lähetä Kuljetuspolarin ammattilaiselle viesti

Ota yhteyttä