Sepeli: raekoot ja käyttökohteet

Sepeli on kivi- ja maa-aines, jolla on monta käyttötarkoitusta ja sitä voidaan käyttää sekä ammattirakentamisessa että tavallisella kotityömaalla. Kuluttajat käyttävät sepeliä tyypillisesti maarakennusprojekteissa tai kotipihan koristeena. Ammattikäytössä sepelillä on useampia erilaisia käyttötarkoituksia.

Rakennusprojekteissa sepeli toimii erinomaisesti muun muassa pihojen pintakerroksena, raidesepelinä, salaojituksen apumateriaalina tai osana rakennusten perustuksia (kapillaarikatkokerros) sekä imeytys- ja suodatuskentissä.

Kuluttajat hyödyntävät rakentamisessa sepeliä enimmäkseen koristekivenä, kukkapenkin ehostuksessa tai sokkelin reunuksena, mutta yhtä lailla se toimii myös kotipihan tai kotitien rakennusprojekteissa.

Sepeli, kivi/maa-ainesta kuvattuna läheltä maa-aineksen ottopaikalla.
Sepeli on yleisnimitys kalliosta tai luonnonkivestä murskatulle ja seulotulle tuotteelle.

Sepeli: yleisimmät raekoot

KaM 3–6 mm:n sepeliä käytetään talvella hiekoitustavarana liukkauden estoon. Tämä kivi/maa-ainesmateriaali käy hyvin myös pihoille eri kohteisiin koristekiveksi ja sokkelin reunuksiin.

KaM 6–16 mm:n sepeliä käytetään pihojen pintakerroksena ja eri kohteisiin koristeena. Materiaali soveltuu ensisijaisesti salaojitukseen ja myös rakennusten perustusten kapillaarikatkokerrokseen.

KaM 16–32 mm:n sepeliä käytetään rakennusten perustusten kapillaarikatkokerroksessa ja imeytys- ja suodatuskentissä. Materiaali käy hyvin myös pihoille eri kohteisiin koristekiveksi ja sokkelin reunuksiin.

KaM 32–64 mm:n sepeliä käytetään pääasiassa raidesepelinä, mutta se käy hyvin myös pihojen eri kohteiden koristekivenä ja sokkelin reunuksiin.

Voit ladata veloituksetta käyttöösi rakentajan maarakennusopaan – lataa se käyttöösi täältä.

Kysy tarvittaessa lisätietoja maa-ainesmyyntimme ammattilaisilta.

Sepeli ja sen hinta

Sepeli on maa- ja kiviaines, joka hinnoitellaan tonnihinnalla. Kokonaishinta sepelitoimitukselle koostuu tilatusta määrästä sekä rahtimaksusta.

Kun tilaus on tehty, toimituksesta sovitaan asiakkaan kanssa ja se toimitetaan irtokuormana asiakkaan toivomaan kohteeseen.

Sepelin ominaisuudet

Sepeli on yleisnimitys kalliosta tai luonnonkivestä murskatulle ja seulotulle tuotteelle. Se on monikäyttöinen lajike, jossa ei ole lainkaan hienoainetta. Tästä johtuen se on myös vettä läpäisevää. Värivaihtoehtoja sepelin suhteen löytyy useampia, sillä sen väri vaihtelee ottopaikan kallion mukaan. Yleensä se on sekaväristä tai harmaata.

Miksi ostaa kiviaines Kuljetuspolarilta?

Meille on kunnia-asia, että toimittamamme kivi-ja maa-aines on aina ensiluokkaisen laadukasta ja juuri sinun käyttötarkoitukseesi sopivaa. Kun materiaali on valittu, toimitamme sen suoraan pihallesi tai muuhun toivomaasi kohteeseen nopealla aikataululla.

Jos et ole varma, mikä kiviaines soveltuu parhaiten käyttötarkoitukseesi ja kuinka paljon sitä tarvitset, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Meidän tehtävämme on auttaa sinua oikeanlaisen kiviaineksen valinnassa.

Tilaa sepeli Kuljetuspolarilta: sepeli sekä muut kivi- ja maa-ainekset arki- ja ammattikäyttöön. Ota yhteyttä rakentajia palvelevaan henkilökuntaamme.

Kuljetuspolariin voit tutustua myös Vimeo-kanavalla

Kysy maa-aineksista Kuljetuspolarin ammattilaiselta

Ota yhteyttä