Erilaiset kaivuutyöt ammattitaidolla 

Kaivuutyöt ovat osa maanrakennuspalveluja, ja niitä tekevät usein siihen erikoistuneet urakoitsijat, kuten Kuljetuspolar. Kaivuutöissä kaivetaan tai rikotaan, siirretään ja hävitetään maata, kalliota tai muita materiaaleja rakennustontilta. Samassa yhteydessä tontilla tehdään myös maansiirtotöitä.

Kaivutyön tarkoituksena voi olla materiaalin poistaminen alueelta, kuopan tai kaivannon tekeminen muuta tarkoitusta, kuten putkien tai kaapeleiden asentamista, varten tai tilan tekeminen jollekin muulle kohteelle, kuten rakennuksen perustuksille – vaikkapa rakennettavaa omakotitaloa varten.

Kaivutöitä on monenlaisia, ja työn tyyppi riippuu hankkeen vaatimuksista. Esimerkiksi joissakin kaivuhankkeissa saatetaan tarvita raskaita koneita, kuten puskutraktoreita ja kaivinkoneita, kun taas toisissa voidaan selvitä käsityökalujen avulla. Kaivutyön syvyys vaihtelee myös hankkeesta riippuen.

Kaivuutyöt: etualalla kaivinkone lastaamassa kuorma-autoa. Taustalla rakennustyömaa.
Erilaiset kaivuutyöt ovat osa Kuljetuspolarin monipuolista palvelutarjontaa.

Kaivuutyöt vaihe vaiheelta

Kaivuutyöt: ensimmäinen vaihe rakennustontilla on pintamaan poistaminen. Tämä on maakerros, joka sisältää eniten orgaanista ainesta ja sisältää siksi todennäköisimmin epäpuhtauksia. Pintamaa poistetaan yleensä kuorimalla, jolloin pintamaakerros poistetaan tontilta kaivinkoneella tai puskutraktorilla. 

Kun pintamaa on poistettu, seuraava vaihe on kaivaa pohjamaa. Tämä on pintamaan alapuolella oleva maakerros, joka sisältää mineraaleja ja muita epäorgaanisia aineita. Pohjamaa kaivetaan yleensä kaivamalla maahan useita kaivantoja. 

Kun pohjamaa on kaivettu, seuraava vaihe on poistaa kasvillisuus alueelta. Tämä voidaan tehdä joko poistamalla kasvillisuus käsin tai käyttämällä esimerkiksi kemiallista rikkakasvien torjunta-ainetta. Kun kaikki kasvillisuus on poistettu, viimeinen vaihe on alueen tasoittaminen. Maan tasoittaminen tarkoittaa maan tasoittamista siten, että se on valmis rakentamista varten.

Kaivuutyöt rakennustontilla

Kuljetuspolar toteuttaa monipuolisesti erilaiset kaivuutyöt rakennustontillesi. Suosittelemme lämpimästi yksikköhintaisen kokonaisurakan tilaamista meidän kauttamme, se helpottaa oman rakennusprojektisi hallinnointia ja säästää samalla myös ylimääräiseltä rakentamisen stressiltä. 

Usein myös kustannukset on helpompi hallita, kun toimijoita on mahdollisimman vähän. Muutenkin on kaikin puolin käytännöllisempää, kun rakennustontilla työskentelee maarakennustöissä yksi ja sama urakoitsija, joka huolehtii kaikesta – projektin suunnittelusta loppusiivoukseen asti. Kaivuutyöt, kysy palvelua Kuljetuspolarilta!

Kuljetuspolar tekee sovittaessa tontillesi valmiiksi asennettuna putkitukset, viemärit, sadevesijärjestelmät, tiivistykset, salaojat, konetyöt ja sisätäytöt. Toisin sanottuna tilauksesta sokkelivalmiin pohjan unelmiesi talolle tai vapaa-ajan asunnolle! Voit myös tilata meiltä pelkästään konetyöt ja materiaalit tai kevyimmillään ainoastaan laadukkaat materiaalit – erilaiset kiviainekset/maa-ainekset vaikkapa omakotitalon perustuksia varten. Tilaa kaivuutyöt omalle rakennustontille Kuljetuspolarilta.

Erilaisia kivi- ja maa-aineksia

Kaivuutyöt: ilmakuva, suoraan alhaalla kaivinkone urakoimassa rakennustyömaalla.
Kuljetuspolarilaisten vinkki: pyydä ammattilaiselta arvio kustannuksista jo hyvissä ajoin ennen rakennustontin hankkimista. Tällöin vältyt odottamattomilta yllätyksiltä perustamiskustannuksissa.

Palvelumme laajuuden valitsee rakentaja

Tiesithän, että toteutamme palvelut sovitusti joko kokonaisurakalla tai yksikköhinnoin. Sinä rakentajana määrittelet itse sen laajuuden, millä tavalla olemme halutessasi mukana omassa rakennusprojektissasi. 

Meiltä saat palvelua niin suuremman kokonaisuuden kuin sen pienemmänkin mökkiprojektin maarakentamiseen liittyvissä yksittäisissä töissä tai kokonaisurakoinnissa. Olemme siis rakentajille paljon muutakin kuin ainoastaan kivi- ja maa-ainesten toimittajakumppani. Meiltä saat maarakentamisen kaikki palvelut pohjarakentamisesta maa-ainesmyyntiin.

Suunnitteletko rakentamista? Muistathan myös veloituksettoman rakentajan maarakennusoppaamme. Se on helppo ladata verkkosivuiltamme.

Kaivuutyöt: mustaa kuorma-autoa lastataan maa-aineksella rakennustyömaalla.
Kuljetuspolarilaiset tekevät tilauksesta sokkelivalmiin pohjan unelmiesi talolle ja muille tontin rakennuksille. Kaivuutyöt, kysy lisätietoja Kuljetuspolarin palvelevilta ammattilaisilta.

Nämäkin aiheet saattavat kiinnostaa

Verkkosivuillamme on asiaa maarakennus/infra-alan palveluistamme, joiden uskomme olevan hyödyllisiä useimmille rakentajista. Tämän kappaleen alapuolelta löydät koottuna joitakin mielenkiintoisia aihealueita. Suosittelemme tutustumaan tarkemmin myös Tietopankki-sivuun.

Melkein 60 vuoden kokemuksella

Yrityksellämme on historiaa jo lähes 60 vuotta. Niinpä yksittäisiä urakkakohteita kertyy yrityksellemme pitkä lista – puhumattakaan mielenkiintoisista omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakentamiseen liittyvistä töistä yksityisillä tonteilla eri puolilla Suomea. 

Olemme kuljettaneet ja toimittaneet kivi- ja maa-aineksia lukemattomiin erilaisiin rakennustarpeisiin. Ja siinä samalla meillä on ollut ilo olla omalta osaltamme matkassa tekemässä tuhansien rakentajien haaveista konkretiaa. 

Kuljetuspolarilla on Rakentamisen Laatu RALA ry:n auditoima laatujärjestelmä – RALA ry on myöntänyt yhtiölle sekä RALA-sertifikaatin että RALA-pätevyystodistuksen. Kuljetuspolarin laadun varmistamiseen ja jatkuvaan kehittämiseen osallistuvat koko henkilöstö ja kuljetusyrittäjät. Suomen Asiakastieto Oy on myöntänyt Kuljetuspolarille Suomen Vahvimmat -erikoissertifikaatin. Luottoluokituksemme on AAA. Yritykseemme voit tutustua täällä lisää.

Lähetä Kuljetuspolarin ammattilaiselle viesti

Ota yhteyttä