Kivituhka ja sen rooli rakentamisessa

Kivituhka: kyseessä on monikäyttöinen kiviaines, jota käytetään paljon viherrakentamisessa (erityisesti puistot ja koristepuutarhat). Tämän lisäksi sitä voidaan käyttää muun muassa:

  • Pihojen rakentamiseen
  • Pihan- tai kulkutien päällysteenä
  • Pihakivien- ja pihalaattojen asennuspohjana
  • Luonnonkivien saumaamiseen

Yksi kiviaineksen parhaista ominaisuuksista päällysteenä on ehdottomasti se, että se minimoi rikkaruohon ja muiden kasvien kasvamisen erinomaisesti.

Haasteina taas yleensä nähdään sen pölyäminen, valuminen sateella (esimerkiksi pihatien reunat) sekä sen kulkeutuminen sisätiloihin kengänpohjien kautta.

Kivituhka, kivi/maa-ainesta kuvattuna lähikuvassa maa-aineksen ottopaikalla.
Kivituhka on pienirakeinen kiviaines, jota käytetään laajasti sekä arki- että ammattikäytössä.

Kivituhka, kivi/maa-aineksen raekoot

Tyypillisimmät raekoot ovat 0–4 mm, 0–6 mm ja 0–8 mm.  Pinnat ovat kuitenkin murtopintaisia, joten mukaan saattaa joutua myös isompia tai pienempiä rakeita. Koska mukana on myös hyvin pienijakoista ainesta, se tiivistyy kovaksi ja kantavaksi pinnaksi. Mikäli tiivistymistä halutaan edesauttaa, voidaan se tehdä esimerkiksi kastelun avulla. Kastelun eduksi voidaan nähdä myös se, että sen avulla kiviaineksesta syntyvä hienojakoinen pöly saadaan laskeutumaan maahan.

Mitä kivituhka on?

Kivituhka on pienirakeinen kiviaines, jota käytetään laajasti sekä arki- että ammattikäytössä. Aines syntyy kivimurskaamossa sivutuotteena, kun luonnonkivistä tai kalliosta valmistetaan sepeliä.

Kyseisen kiviaineksen väri vaihtelee ottopaikasta riippuen. Tavallisia värisävyjä ovat:

  1. Harmaa-musta
  2. Musta
  3. Harmaa-valkoinen
  4. Punertava
  5. Sekavärinen

Kannattaa huomioida! Tuotteen ollessa luonnontuote, väri saattaa kuitenkin vaihdella jokaisella ottokerralla.

Kun tilaatte tuotetta, ottakaa tämä huomioon ja varmistakaa se, että tilaatte sellaisen määrän, joka riittää varmasti tarpeisiinne. Mikäli tuote jää piiloon esimerkiksi laattojen alle, ei värillä ole niin suurta merkitystä. Sekaväristä tuotetta käytetäänkin usein asennuspohjana erilaisille ratkaisuille.

Kivituhkan toimitus ja hinta

Kuljetuspolar toimittaa kaikki kivi- ja maa-ainekset Oulun, Nivalan, Ylivieskan, Kalajoen ja Kainuun alueille. Nopeimmillaan toimitus on perillä pihallasi tai tontillasi jopa saman päivän kuluessa tilauksesta.

Kivituhka hinnoitellaan tonnihinnalla ja kokonaishinta toimitukselle koostuu tilatusta määrästä sekä rahtimaksusta.

Kun tilaus on tehty, toimituksesta sovitaan asiakkaan kanssa henkilökohtaisesti ja kiviaines toimitetaan irtokuormana asiakkaan toivomaan kohteeseen.

Mikäli kaipaat apua tilausmäärien tai minkä tahansa muun maarakentamiseen liittyvän asian suhteen, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä – autamme sinua mielellämme.

Tilaa Kivituhka ja muut maa-ainekset Kuljetuspolarilta! Toimitamme maa-aineksen suoraan pihallesi. Ota yhteyttä

Tarvitsetko apua rakentamisessa? Lataa rakentajan maarakennusopas veloituksetta käyttöösi.

Kuljetuspolariin voit tutustua myös Vimeo-kanavalla

Kysy maa-aineksista Kuljetuspolarin ammattilaiselta

Ota yhteyttä