Moreeni – Kuljetuspolar toimittaa!

Kuljetuspolar toimittaa moreenit ja kaikki muut maa-ainekset toivottuun kohteeseen luotettavasti pitkällä ammattitaidolla. Moreeni: tilaa meiltä moreenitoimitus – niin yksityis- kuin ammattikäyttöön. Toimituksemme on perillä jopa saman päivän kuluessa tilauksesta. Ota yhteyttä asiantuntevaan tiimiimme.

Moreeni, kivi- ja maa-aines läheltä kuvattuna maa-aineksen ottopaikalla. Eri kokoista murskaa.
Moreenia on syntynyt, kun jäätikkö on irrottanut, murskannut ja hionut kiviainesta kallioperästä. Se koostuukin sekalajitteisesta kivimurskasta.

Mitä moreeni on?

Moreenia on lähes 50 prosenttia maa-alastamme, siksipä se onkin Suomen yleisin maalaji. Moreenia esiintyy yleisesti muun muassa metsien, savikoiden ja turvemaiden alla. Moreeni on hiekan, hietan, hiesun ja saven ohella yksi kivennäismaalajeista. Kivennäismaiksi luetaan maat, joissa eloperäisen aineksen osuus on alle 20 prosenttia.

Moreenia on syntynyt, kun jäätikkö on irrottanut, murskannut ja hionut kiviainesta kallioperästä. Se onkin sekalajitteista kivimurskaa.

Väriltään harmaa tai harmaanruskea moreeni on lajittumaton maalaji ja se sisältää useaa keskenään sekoittunutta maalajiketta hienoimmasta savesta isoihin kivenlohkareisiin. Moreenit luokitellaan sora-, hiekka- ja silttimoreeneihin riippuen siitä, mikä lajike moreenissa on vallitsevin. Yleisyydeltään moreenilajeista esiintyy Suomessa silttimoreenia 57, hiekkamoreenia 33 ja soramoreenia 9,9 prosenttia. Sellaisilla alueilla, missä on moreenia, pohjavesi on yleensä lähellä maanpintaa. Tämä johtuu siitä, että moreeni läpäisee huonosti vettä.

Käyttötarkoitus

Moreenia käytetään esimerkiksi täytemaana rakennuksen ympärillä sekä nurmikon alla, sen avulla voidaan muotoilla muun muassa piha-aluetta haluttuun suuntaan. Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi erilaiset patorakennelmat sekä muunlainen väylä- ja infrarakentaminen.

Toimituksesta ja hinnasta

Moreeni on maa-aines, joka hinnoitellaan tonnihinnalla. Kokonaishinta moreenitoimitukselle muodostuu aina tilatusta määrästä sekä rahtimaksusta.

Kun olet tehnyt tilauksen, toimituksesta sovitaan henkilökohtaisesti kanssasi. Tilaus toimitetaan irtokuormana haluamaasi osoitteeseen.

Jos olet epävarma tilatun materiaalin määrästä tai jostakin muusta asiasta, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Autamme sinua aina mielellämme maarakentamiseen liittyvissä kysymyksissäsi.

Miksi ostaa moreeni Kuljetuspolarilta?

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että toimittamamme maa-aines on aina laadultaan huippuluokkaa ja juuri sinun käyttötarkoitukseesi sopivaa. Kun olet valinnut moreenin tai minkä tahansa muun materiaalin, toimitamme sen suoraan pihallesi joustavalla aikataululla. Toimitamme materiaalin luotettavasti niin yksityisiin kuin julkisiin sekä pienempiin ja suurempiin kohteisiin.

Jos et ole varma, mikä materiaali soveltuu parhaiten käyttötarkoitukseesi ja kuinka paljon sitä tarvitset, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Meidän tehtävämme on auttaa sinua oikeanlaisen kivi- ja maa-aineksen valinnassa. Kuljetuspolar tarjoaa ammattitaidolla kaikki maarakentamisen palvelut, kysy meiltä lisää.

Kuljetuspolariin voit tutustua myös Vimeo-kanavalla

Kysy maa-aineksista Kuljetuspolarin ammattilaiselta

Ota yhteyttä