Tukiseinät jokaisen rakentajan tontille

Tukiseinät ja niiden rakentaminen ovat mahdollisia ratkaistavia asioita omalla tontilla rakentamisen yhteydessä. Voi olla, että toiveiden mukainen rakennustontti tai esimerkiksi pihasuunnitelma on sellainen, että tukiseinien tai tukimuurien tekeminen kannattaa.

Tukiseinät ja tukimuurit ovat siis keskeisiä rakentajia auttavia rakenteita tonteilla ja piha-alueilla. Esimerkiksi tutuimpia omakotitalotyömaalle tai mökkimaisemiin rakennettavia tukimuureja (myös tukiseinät) ovat sellaiset, jotka on rakennettu luonnonkivistä – tai kivikorista, joka on täytetty vaikkapa soralla, sepelillä tai singelillä.

Tukiseinät: keltainen kaivinkone lastaa  poisvietävää maa-ainesta kuorma-auton lavalle rakennustontilla.
Tukiseinien rakentaminen omakotitalotontille on osa Kuljetuspolarin monipuolisia palveluita.

Tukiseinät – sopivia kivi- ja maa-aineksia

Tukimuurit-aiheesta voit lukea tarkemmin tällä sivulla

Tukiseinät, lue maarakentamisen käsitteistä

Mikäli rakennusprojektissasi tarvitaan tukiseiniä, ennen niiden toteuttamista voi olla hyödyllistä perehtyä maarakentamisen sanastoon lyhyesti.

Tukiseinät: kuvitettu havainnekuva omakotitalotontista: omakotitalon rakennuspaikan perustaminen ja mitä kaikkea teknisiä rakenneratkaisuja siihen kuuluu.
Havainnekuva omakotitalotontista: omakotitalon rakennuspaikan perustaminen. Lisää löydät rakentajan maarakennusoppaasta.

Perehdy esimerkiksi maarakentamisen käsitteisiin ennen tukiseinien tai oman rakennusprojektin aloittamista. Muista, että henkilökuntamme auttaa sinua, mikäli kaipaat lisätietoja.

Katso myös kivi- ja maa-ainekset

Käy läpi rakentajan maarakennusopas

Liittyvätkö tukiseinät omaan rakennusprojektiisi? Tukiseinien tai tukimuurien tekeminen ja omakotitalon rakentaminen on suuri hanke, jossa ratkaistavaksi tulee erilaisia asioita ja kysymyksiä, usein juuri maarakentamiseen liittyen. 

Tukiseinät: havainnekuva, jossa kuvitettuna omakotitalotontin pihan ja tien rakentaminen sekä millaisia kivi- ja maa-aineksia se vaatii.
Omakotitalotontin pihan ja tien rakentaminen on olennainen osa rakentamista. Kattava havainnekuva aiheesta.

Olemmekin tehneet kaikkia rakentajia ilahduttavan maarakennusoppaan, jonka ajatuksena on pyrkiä vastaamaan yleisimpiin rakentamisen yhteydessä mielessä pyöriviin aiheisiin. Mikäli mieltä askarruttava asia ei löydy rakentajan maarakennusoppaasta, ota meihin yhteyttä.

Rakentajan maarakennusopas on sinulle veloitukseton, voit ladata sen täältä. Toimitamme latauslinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli et saa latauslinkkiä antamaasi sähköpostiosoitteeseen kohtuullisessa ajassa, tarkista aluksi roskapostikansio. Jos et ole saanut latauslinkkiä olenkaan, ole yhteydessä kuljetuspolarilaisiin.

Lataa rakentajan maarakennusopas

Maarakentaminen – 11 hyödyllistä käsitettä

Rakennekerroksia
Näitä ovat pohjamaa, suodatinkerros, jakava kerros, kantava kerros, tasauskerros ja kulutuskerros.

Suodatinkerros
Sen tarkoituksena on estää alus- ja päällysrakenteiden sekoittumista. Suodatinkerroksena voidaan käyttää esimerkiksi hiekkaa tai terästeollisuuden sivutuotteena syntyvää masuunikuonaa. Joskus suodatinkerros korvataan suodatinkankaalla tai käytetään molempia.

Jakava kerros
Jakaa kuormitusta alempiin kerroksiin. Jakavassa kerroksessa käytetään yleensä kalliosta tai sorasta murskattua kiviainesta, joiden raekoko on käyttökohteesta riippuen 0–56 mm tai 0–90 mm. Joskus jakava kerros tehdään myös louheesta.

Kantava kerros
Tarkoitus on lisätä ja varmistaa rakennettavan alueen kantavuus. Kantavassa kerroksessa käytetään kallio- ja soramursketta raekooltaan 0–32 mm tai 0–56 mm.

Tasauskerros
Tämän idea on tasata kantava kerros päällystettä varten. Tasauskerros voi toimia myös väliaikaisesti tai pysyvästi tien kulutuskerroksena.

Kulutuskerros
On tien ylin kerros. Siinä käytetään useimmin pintamateriaalina sora- tai kalliomursketta tai asfalttia.

Kapillaarisuus
Merkitsee ominaisuutta, joka tarkoittaa veden nousukykyä materiaalissa. Kapillaarisuus vaihtelee paljonkin eri kiviainesten välillä.

Kapillaarikatkokerros
Tämä tarkoittaa pohjarakentamisessa sepeli- tai singelikerrosta, joka katkaisee maan kosteuden nousun rakenteisiin.

Kuivakuorikerros
Kuivakuorikerroksessa on kyse pohjaveden yläpuolella olevan pehmeän, savisen maalajin kantavasta pintakerroksesta.

Maan häiriintyminen
Maarakentamisen käsite kuvaa maan kantavuuden voimakasta heikkenemistä savimailla, jos kuivakuorikerros rikotaan tai siinä liikennöidään raskaalla kalustolla. Häiriintymisen seurauksena pehmeä maa-aines saattaa pursuta ylöspäin. Häiriintynyt savimaa vaatii usein erikoiskäsittelyä, kuten massanvaihdon kantavampiin materiaaleihin tai paksun suodatin- ja kantavan kerroksen häiriintyneen maan päälle.

Maaperätutkimus
Tärkeää tehdä omalle tontille, jolle aikoo rakentaa. Maaperätutkimuksella selvitetään maaperän kantavuus ja muut ominaisuudet. Tutkimuksen avulla voidaan optimoida rakenteen mitoitus sekä perustus- ja maarakennustöiden kustannukset. 

Tukiseinät: Kuljetuspolar on maarakentamisen asiantuntija. Ota yhteyttä ammattilaisiimme, niin toteutetaan yhdessä kunnon pohja elämäsi tärkeimmälle sijoitukselle!

Tukiseinät: kivi- ja maa-ainekset

Kuinka valita oikeat kivi- ja maa-ainekset – lue eri kivi- ja maa-aineslajikkeista tarkemmin. Muista pyytää epäröimättä lisätietoja ammattitaitoiselta henkilökunnaltamme. Kuljetuspolarilaiset auttavat mielellään kaikissa kivi- ja maa-ainestoimituksiimme ja palveluihimme liittyvissä kysymyksissä.

Tukiseinät rakentajan pihalle ja tontille – ota yhteyttä!

Muita rakentajaa tukevia aiheitamme

Näillä verkkosivuillamme on myös muita aiheita, joissa käsitellään kattavasti eri aiheita. Tähän alapuolelle olemme koonneet erilaisia aihealueita, jotka saattavat kiinnostaa etenkin rakentajia. Voit tutustua vaikka seuraaviin:

Valitse lähes 60 vuoden kokemus 

Palvelemme mielellämme kaikkia rakentajia omakotitalon, vapaa-ajan asunnon tai vaikka mökkiprojektin maarakentamiseen liittyvissä yksittäisissä töissä tai kokonaisurakoinnissa. Me huolehdimme siitä, että toimeksiantosi sujuu kokonaispalveluna sovitusti ja ajallaan. Meiltä voit tilata myös pienurakoita ja yksittäisiä palveluita, jotka tukevat onnistumistasi omassa rakentamisessasi. Sinä valitset, missä laajuudessa olemme kumppaninasi.

Olemme asiantunteva ja luotettava maarakentamisen ja kivi- ja maa-ainesmyynnin ammattilainen. Lisäksi rakentajat saavat meiltä myös monipuoliset nosturi- ja vaihtolavapalvelut. Hoidamme vaativatkin toimeksiannot huolellisesti ja asiakasta kuunnellen.

Meiltä järjestyvät maarakentamisen kaikki palvelut pohjarakentamisesta maa-ainesmyyntiin. Vahvan, oikein suunnitellun ja rakennetun perustuksen päälle on turvallista rakentaa elämäsi suurin sijoitus.

Monipuolisia palveluitamme: muista myös tukiseinät

Mistä ja miten saan tukiseinät? Ole hyvä ja ota yhteyttä Kuljetuspolarin ammattilaisiin.

Kuljetuspolar yrityksenä – toimialalla jo vuodesta 1964

Kuljetuspolar toimittaa esimerkiksi vanhan Oulun läänin alueella vuosittain yli 2 000 000 tonnia hiekkaa, soraa, murskeita, multaa, seulottuja kiviaineksia ja muita erikoislajikkeita. Yli 60 ottoaluetta ja nykyaikainen kalusto sekä ammattitaitoinen ja palveleva henkilökunta sekä yhteistyökumppanit mahdollistavat kustannustehokkaat toimitukset asiakkaan tarpeisiin vastaten. 

Yrityksellämme on Rakentamisen Laatu RALA ry:n auditoima laatujärjestelmä. RALA on puolueeton ja läpinäkyvä organisaatio, ja se on myöntänyt yhtiöllemme sekä RALA-sertifikaatin että RALA-pätevyystodistuksen. Kuljetuspolarin laadun varmistamiseen ja jatkuvaan kehittämiseen osallistuvat koko henkilöstö ja kuljetusyrittäjät.

Kuljetuspolar toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaan minimoiden toiminnasta syntyvät ympäristövaikutukset. Kierrätämme rakentamisen ja urakoinnin aikana syntyvät jätteet asianmukaisesti. Hiilijalanjäljen pienentäminen on jokaisen vastuullisen yrityksen asia.

Päätoimipisteemme sijaitsee Oulun Limingantullissa (Kempeleentie 7 B) ja aluetoimipisteitä yhtiöllämme on yhteensä viisi. Yritys on toiminut vuodesta 1964 lähtien.

Ota yhteyttä

Kuljetuspolariin voit tutustua myös Vimeo-kanavalla

Lähetä Kuljetuspolarin ammattilaiselle viesti

Ota yhteyttä