Talon perustukset: rakentamisen tärkeimpiä osa-alueita

Talon perustukset ovat eräs jokaisen rakennusprojektin tärkeimmistä osa-alueista. Oikein suunnitellun ja rakennetun perustuksen päälle on turvallista rakentaa elämän suurin sijoitus. Perustusvaiheessa ei ole suotavaa tehdä virheitä, sillä niiden korjaaminen jälkikäteen on hankalaa ja kallista – ongelmat saattavat ilmetä vasta vuosienkin päästä ikävinä kosteusvaurioina.

Talon perustukset: maa-ainesta lähdössä sinisen kuorma-auton lavalla rakennuskohteeseen. Pyöräkuormaaja lastaa mursketta kivi- ja maa-aineksen ottopaikalla.
Talon perustukset kuuluvat jokaisen rakentajan rakennusprojektin tärkeimpiin osa-alueisiin.

Suunnitteluun on hyvä käyttää ammattilaista, joka tuntee paikalliset olosuhteet. Suunnittelijalta kannattaa pyytää arvio kustannuksista jo ennen tontin hankintaa, mikäli haluaa välttyä suurilta yllätyksiltä perustamiskustannuksissa. Talon perustukset – valitse niiden tekemiseen kokenut tekijä.

Talon perustukset – mitä olet rakentamassa? Kysy meiltä palveluistamme

Talon perustukset, lisää aiheesta

Perustamisessa on kaksi päävaihetta: maansiirtotyöt sekä itse perustusten tekeminen eristyksineen ja salaojineen. Ensin on huolehdittava talon perustusten pääasioista.Maapohjan kantavuus ja kosteustekninen toiminta varmistetaan suunnittelijan tekemän perustamistapalausunnon mukaisesti rakennuspaikan oikein valituilla täytemaakerroksilla, huolellisella salaojituksella ja routasuojauksella. Omakotitalon rakentamisessa tarvittavan kivi- ja maa-aineksen määrä ja laatu määräytyvät pitkälti tontin maaperän mukaan.

Meiltä saat tilatessasi valmiiksi asennettuna putkitukset, viemärit, sadevesijärjestelmät, tiivistykset, salaojat, konetyöt ja sisätäytöt – sokkelivalmiin pohjan unelmiesi talolle. Voit myös tilata meiltä ainoastaan konetyöt ja materiaalit tai kevyimmillään pelkät materiaalit.

Saat meiltä myös halutessasi nosturiautot esimerkiksi kattoristikoiden nostoon ja vaihtolavat rakennusjätettä varten. Rakentamisen loppuvaiheessa ammattitaitoiset koneenkuljettajamme viimeistelevät pihasi istutuksia vaille valmiiksi. Sinä itse voit valita, missä laajuudessa olemme kumppaninasi.

Kesäinen ilmakuva taajamasta, jossa omakotitaloja, metsää ja tiealueita.
Talon perustukset, valitse niiden tekemiseen ammattitaitoinen toimija.

Lisätietoja kivi- ja maa-aineksista: talon perustukset

Kivi- ja maa-ainekset mahdollistavat monipuolisen rakentamisen, toteuta talon perustukset kunnolla. Ennen muuta on olennaista ymmärtää, millainen materiaali sopii mihinkin käyttötarkoitukseen. Oikein valituilla kivi- ja maa-aineksilla teet rakentamisesta onnistuneen ja kestävän kokonaisuuden, ovathan esimerkiksi Suomen ilmasto-olosuhteet erityispiirteiltäänkin jo aivan omaa luokkaansa.

Lisätietoja erilaisista kivi- ja maa-aineksista saat alla olevien linkkien kautta. Totta kai me kuljetuspolarilaiset myös autamme mielellämme kysymyksissäsi, kun suunnittelet rakentamista.

Kuljetuspolarilta saat monipuoliset palvelut. Kysy lisätietoja suoraan ammattilaisiltamme.

Tutustu rakentajan maarakennusoppaaseen

Käytössäsi on muuten veloitukseton rakentajan maarakennusoppaamme. Voit ladata sen itsellesi verkkosivuillamme. Omakotitalon, vapaa-ajan asunnon, mökin tai saunan rakentaminen on jokaiselle rakentajalle tärkeä hanke. Olemme suunnitelleet käyttöösi hyödyllisen rakentajan maarakennusoppaan, joka vastaa yleisimpiin asioihin.

Täytä oheinen lomake huolellisesti ja lataa opas veloituksetta. Toimitamme latauslinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Hyödynnä myös ammattilaistemme asiantuntemusta maarakentamiseen liittyvissä palveluissa. Jos et löydä pohtimaasi asiaa oppaasta, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä.

Talon perustukset. Kysy myös näistä

 • Kivi- ja maa-ainekset
 • Logistiikan hallinta
 • Pohjanvahvistus
 • Massanvaihtotyöt
 • Erilaiset pengerrykset
 • Viherrakentaminen
 • Tukimuurit
 • Maapadot
 • Pohjaveden suojausrakenteet
 • Patoseinät / tukiseinät
 • Vedenalaiset rakenteet
 • Pilaantuneen maan puhdistustyöt

Kuljetuspolarin hinnoittelu

Kuljetuspolarilla kivi- ja maa-ainekset hinnoitellaan tonnihinnalla, eli kokonaishinta materiaalitoimitukselle muodostuu kauttamme tilatuissa kivi- ja maa-ainestoimituksissa siten tilatusta määrästä sekä rahtimaksusta. Toimitamme kivi- ja maa-aineksia luotettavasti Ouluun ympäryskuntineen, Oulun eteläisten jokilaaksojen ja Kainuun alueille. Kuljetuspolarin toimitukset ovat joustavia, sillä nopeimmillaan ne ovat perillä jopa saman päivän aikana tilauksesta.

Millaiseen käyttötarkoitukseen tarvitset kivi- tai maa-ainesta? Me opastamme sinua valinnassa. Ammattilaisemme ovat sitä varten, että autamme sinua osaltamme rakennusprojektisi onnistumisessa, arvioimme esimerkiksi yhdessä kanssasi sopivia kivi- ja maa-ainesmääriä omalle tontillesi. Ota yhteytä ammattilaisiimme kaikissa maarakentamiseen liittyvissä asioissa, palvelemme sinua mielellämme. Yhteyden saat helposti sähköpostitse tai soittamalla meille.

Ota yhteyttä ammattilaisiimme

Vimeo-kanavaltamme löydät videoesittelyitä osaamisestamme

Lähetä Kuljetuspolarin ammattilaiselle viesti

Ota yhteyttä