Maatyöt laadukkaasti kaikkeen rakentamiseen

Maatyöt: voit ostaa meiltä maa-ainesta muun muassa talon perustuksiin ja viherrakentamiseen. Meiltä saat tarvitsemasi kivi- ja maa-aineksen talon perustuksista kukkapenkin ehostukseen ja kaikkeen siltä väliltä. Lisäksi voimme olla kätevä yhteistyökumppanisi omakotitalon rakennusprojektissasi. Saat nimittäin kauttamme kaikki tarvitsemasi maanrakennustyöt tontillesi kokonaisurakalla tai yksikköhinnoin.

Maatyöt, joita tekemässä kaivinkoneen ja kuorma-auton kuljettaja.
Vuonna 1964 toimintansa aloittanut yrityksemme on kokenut ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani maatöissä sekä kivi- ja maa-aineskuljetuksissa.

Palvelemme sinua muun muassa putkituksiin, viemäreihin, sadevesijärjestelmiin, tiivistyksiin, salaojiin, konetöihin ja sisätäyttöihin liittyvissä asioissa – vain muutama mainitaksemme. Voit myös tilata meiltä pelkästään konetyöt ja materiaalit tai kevyimmillään ainoastaan materiaalit.

Meiltä järjestyvät myös nosturiautot muun muassa kattoristikoiden nostoon ja vaihtolavat rakennusjätettä varten. Rakennusprojektisi loppuvaiheessa ammattitaitoiset koneenkuljettajamme viimeistelevät pihasi istutuksia vaille valmiiksi.

Ota yhteyttä

Kivi- ja maa-aineskuljetukset maatöihin

Valitse melkein 60 vuoden vakaa kokemus! Kuljetuspolar on toimialansa yrityksistä eräs Suomen suurimmista kivi- ja maa-ainestoimittajista. Maatyöt meiltä: vuonna 1964 toimintansa aloittanut yrityksemme on kokenut ja ammattitaitoinen yhteistyökumppani muun muassa kivi- ja maa-aineskuljetuksissa sekä maatöissä.

Toimitamme muun muassa vanhan Oulun läänin alueella vuosittain jopa yli 2 000 000 tonnia hiekkaa, soraa, murskeita, multaa, seulottuja kiviaineksia ja muita erikoislajikkeita. Tiesitkö, että hankimme kivi- ja maa-ainekset yli 60:ltä ottoalueelta nykyaikaisen ja monipuolisen kaluston avulla, ammattitaitoisesta henkilökunnasta puhumattakaan!

Kuljetuspolar on koko ajan laittanut satsauksia kokonaisvaltaiseen asiakaspalvelun kehittämiseen ja korkeaan laatuun niin kivi- ja maa-aineksissa, toimituksissa, maatöissä, maarakentamisessa kuin muissakin palveluissaan. Asiakkaille tämä palvelukokonaisuus näkyy joustavina ja kustannuksiltaan järkevinä toimituksina sekä luotettavana palveluna.

Kuljetuspolarin palveluita

 • Kivi- ja maa-ainekset: maa-aineskuljetukset
 • Maatyöt
 • Logistiikan hallinta
 • Pohjanvahvistus
 • Massanvaihtotyöt
 • Erilaiset pengerrykset
 • Viherrakentaminen
 • Tukimuurit
 • Maapadot
 • Pohjaveden suojausrakenteet
 • Patoseinät / tukiseinät
 • Vedenalaiset rakenteet
 • Pilaantuneen maan puhdistustyöt
 • Maapuhdistamot: imeytyskentät ja maasuodattamot

Sinä päätät sen, missä laajuudessa olemme kumppaninasi rakentamassa pohjaa elämäsi tärkeimmälle sijoitukselle.

Ota yhteyttä

Maatyöt – harmaa kuorma-auto tuomassa maa-ainesta.
Kuljetuspolar on koko historiansa ajan satsannut kokonaisvaltaiseen asiakaspalvelun kehittämiseen. Maatöiden tilaaminen rakennustontillesi onnistuu kauttamme.

Maatyöt – hyödyllisiä käsitteitä maarakentamiseen

Tässä alla voit kerrata hyödyllistä asiaa maatöihin ja maarakentamiseen liittyen. Ota haltuun maarakentamisen termistöä tai poimi sieltä sinun rakennusprojektiisi liittyvä ajankohtainen asia.

Rakennekerroksia
Näitä ovat pohjamaa, suodatinkerros, jakava kerros, kantava kerros, tasauskerros ja kulutuskerros.

Suodatinkerros
Sen tarkoituksena on estää alus- ja päällysrakenteiden sekoittumista. Suodatinkerroksena voidaan käyttää esimerkiksi hiekkaa tai terästeollisuuden sivutuotteena syntyvää masuunikuonaa. Joskus suodatinkerros korvataan suodatinkankaalla tai käytetään molempia.

Jakava kerros
Jakaa kuormitusta alempiin kerroksiin. Jakavassa kerroksessa käytetään yleensä kalliosta tai sorasta murskattua kiviainesta, joiden raekoko on käyttökohteesta riippuen 0–56 mm tai 0–90 mm. Joskus jakava kerros tehdään myös louheesta.

Kantava kerros
Tarkoitus on lisätä ja varmistaa rakennettavan alueen kantavuus. Kantavassa kerroksessa käytetään kallio- ja soramursketta raekooltaan 0–32 mm tai 0–56 mm.

Tasauskerros
Tämän idea on tasata kantava kerros päällystettä varten. Tasauskerros voi toimia myös väliaikaisesti tai pysyvästi tien kulutuskerroksena.

Kulutuskerros
On tien ylin kerros. Siinä käytetään useimmin pintamateriaalina sora- tai kalliomursketta tai asfalttia.

Kapillaarisuus
Merkitsee ominaisuutta, joka tarkoittaa veden nousukykyä materiaalissa. Kapillaarisuus vaihtelee paljonkin eri kiviainesten välillä.

Kapillaarikatkokerros
Tämä tarkoittaa pohjarakentamisessa sepeli- tai singelikerrosta, joka katkaisee maan kosteuden nousun rakenteisiin.

Kuivakuorikerros
Kuivakuorikerroksessa on kyse pohjaveden yläpuolella olevan pehmeän, savisen maalajin kantavasta pintakerroksesta.

Maan häiriintyminen
Kyse on maarakentamisen käsitteestä, joka kuvaa maan kantavuuden voimakasta heikkenemistä savimailla, jos kuivakuorikerros rikotaan tai siinä liikennöidään raskaalla kalustolla. Häiriintymisen seurauksena pehmeä maa-aines saattaa pursuta ylöspäin. Häiriintynyt savimaa vaatii usein erikoiskäsittelyä, kuten massanvaihdon kantavampiin materiaaleihin tai paksun suodatin- ja kantavan kerroksen häiriintyneen maan päälle.

Maaperätutkimus
Tärkeää tehdä omalle tontille, jolle aikoo rakentaa. Maaperätutkimuksella selvitetään maaperän kantavuus ja muut ominaisuudet. Tutkimuksen avulla voidaan optimoida rakenteen mitoitus sekä perustus- ja maarakennustöiden kustannukset.

Maatyöt: saatat olla kiinnostunut myös näistä aiheista

Muista myös verkkosivuiltamme löytyvät muut mielenkiintoiset aiheet kuin maatyöt. Tässä alapuolella on listattu erilaisia aiheita, jotka saattavat kiinnostaa etenkin omakotitalon rakentajia. Tutustu esimerkiksi seuraaviin:

Maatyöt ja erilaiset kivi- ja maa-ainekset

Mietitkö esimerkiksi omakotitalon rakentamista alkavalla rakennussesongilla? Pohdituttavatko kenties maatyöt?

Esimerkiksi maapohjan kantavuus ja kosteustekninen toiminta varmistetaan suunnittelijan tekemän perustamistapalausunnon mukaisesti rakennuspaikan oikein valituilla täytemaakerroksilla, huolellisella salaojituksella ja routasuojauksella. Tarvittavan kivi- ja maa-aineksen määrä ja laatu määräytyvät juuri rakennustontin maaperän mukaan.

Muistathan, että suunnittelijalta voi pyytää arvion kustannuksista jo ennen kuin hankit tontin. Se kannattaa tehdä, mikäli haluaa välttyä suurilta yllätyksiltä perustamiskustannuksissa. Kysy suunnitteluun ammattilaista, joka tuntee hyvin paikalliset tonttiolosuhteet. Tutustu eri kivi- ja maa-aineslajikkeisiin tarkemmin. Vaihtoehtoja on runsaasti riippuen tietysti myös siitä, mitä on aikomus rakentaa.

Maatyöt: kysy meiltä maarakentamisen palveluistamme

Maatyöt: lataa rakentajan maarakennusopas

Hyödynnä veloituksetta rakentajan maarakennusoppaamme ja lataa se käyttöösi näiltä verkkosivuillamme. Rakentajan maarakennusoppaassamme käydään läpi olennaisia asioita havainnollisten kuvien avulla ja se pitää sisällään monipuolisesti mielenkiintoisia aiheita, joista on rakentajalle hyötyä.

Täytä oheinen lomake huolellisesti ja lataa opas veloituksetta. Toimitamme oppaan latauslinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli, et löydä pohtimaasi asiaa rakentajan maarakennusoppaastamme, ota meihin yhteyttä.

Hinnoittelumallimme on tällainen

Kuljetuspolarilla kivi- ja maa-ainekset hinnoitellaan tonnihinnalla, eli kokonaishinta materiaalitoimitukselle muodostuu kauttamme tilatuissa kivi- ja maa-ainestoimituksissa siten tilatusta määrästä sekä rahtimaksusta. Yrityksemme toimittaa kivi- ja maa-aineksia luotettavasti Ouluun ympäryskuntineen, Oulun eteläisten jokilaaksojen ja Kainuun alueille. Kuljetuspolarin toimitukset ovat joustavia, sillä nopeimmillaan ne ovat perillä jopa saman päivän aikana tilauksesta.

Millaiseen käyttötarkoitukseen tarvitset kivi- tai maa-ainesta? Me opastamme sinua valinnassa. Ammattilaisemme ovat sitä varten, että autamme sinua osaltamme rakennusprojektisi onnistumisessa, arvioimme esimerkiksi yhdessä kanssasi sopivia kivi- ja maa-ainesmääriä omalle tontillesi. Ota yhteytä ammattilaisiimme kaikissa maarakentamiseen liittyvissä asioissa, palvelemme sinua mielellämme. Yhteyden saat helposti sähköpostitse tai soittamalla meille.

Ota yhteyttä ammattilaisiimme

Tutustu myös Kuljetuspolarin videoihin

Lähetä Kuljetuspolarin ammattilaiselle viesti

Ota yhteyttä