Maisemointi kannattaa suunnitella huolella

Maisemointi eli maisemarakentaminen tarkoittaa suunnitelmallista maarakentamista, jossa maisemaa muokataan halutun mukaiseksi. Maisemointi voi olla esimerkiksi erilaisten vesielementtien, kuten lampien tai suihkulähteiden rakentamista, kasvillisuuden istutusta, maaston muotoilua, kivielementtien tai polkujen rakentamista tai vaikkapa ulkovalaistuksen asentamista. Maisemointi voi olla myös esimerkiksi tiettyjen alueiden sääolosuhteista johtuvien vaurioiden korjaamista. 

Maisemoinnin suunnittelu on kaikki kaikessa 

Hyvin tehty maisemointi parantaa piha-alueen viihtyisyyttä, joten se kannattaa tehdä huolella. Kaunis ja hyvin toteutettu piha nostaa myös tontin jälleenmyyntiarvoa. Mikäli ollaan ryhtymässä esimerkiksi koko pihan maisemointiin, kannattaa suunnitteluun varata tarpeeksi aikaa. Ihanteellisessa tilanteessa sekä talon rakentaminen että pihan maisemointi toteutetaan yhtä aikaa. Tällöin pihan muokkaamiseen voidaan käyttää myös talon rakennukseen tarvittavia työkoneita ilman, että niitä tarvitsee vuokrata erikseen jälkikäteen. Pihasta on myös helpompi saada mieleisensä, kun maisemointi voidaan aloittaa täysin puhtaalta pöydältä. 

On tietenkin tärkeää pohtia myös, kuinka isosta urakasta on kyse. Selviydytkö yksin vai onko tarpeen palkata avuksi ammattilainen? Piha-alan ammattilaisen puoleen kannattaa aina kääntyä kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Maisemointisuunnitelma on muutenkin hyvä esittää asiantuntijalle, joka pystyy arvioimaan sen toteutuskelpoisuuden. Näin mahdolliset virheet voidaan välttää ennen kuin pihan työt ovat jo täydessä vauhdissa. 

Oikean maa-aineksen valinta on tärkeää 

Maisemointiin liittyy hyvin vahvasti oikeanlaisen maa-aineksen valinta. Vaikka suunnitelmissa ei olisikaan viherrakentaminen, ei ole ihan sama, millaiselle pohjalle vaikkapa pihalaatoitus tehdään. Oikeanlainen maa-aines takaa kestävän lopputuloksen ja varmistaa, ettei pihaa tarvitse olla korjailemassa kohta uudestaan. Esimerkiksi pihalaatoitus kestää parhaiten, kun sen alla on kivituhkaa tai hiekkaa. 

Mikäli suunnitelmissa on istuttaa pihalle kasveja, täytyy ottaa selvää niille sopivasta maa-aineksesta. Suurin osa kasveista pärjää tavallisella mullalla, mutta jotkut tarvitsevat happamampaa tai hiekkaisempaa maaperää kasvaakseen. Maaperän soveltuvuus eri kasveille onkin hyvä varmistaa etukäteen ammattilaiselta. 

Lisäksi maa-aineksen määrä on laskettava tarkkaan – liian iso tilaus tulee helposti kalliiksi, mutta liian pieni määrä vaikeuttaa myös töitä. Esimerkiksi multaa tilatessa on otettava huomioon 15 % painumavara, sillä kuohkeana paikalle toimitettu multa tiivistyy istutettaessa. Näissäkin korvaamattomana apuna toimii ammattilainen, joka osaa laskea sopivan maa-aineksen määrän.

Maisemointi käytäntöön – kaikki maa-ainekset Kuljetuspolarilta 

Kuljetuspolarilta saat apua kaikissa maisemointiin liittyvissä kysymyksissäsi. Autamme sinua valitsemaan oikeanlaisen maa-aineksen ja laskemaan käyttötarkoituksiisi sopivat määrät. Toteutamme myös kaiken viher- ja maarakentamisen puolestasi, jolloin sinä pääset nauttimaan hyvin toteutetun työn lopputuloksista. Ota yhteyttä soittamalla tai sähköpostitse! 

Meiltä löydät esimerkiksi seuraavat maa-ainekset pihan maisemointiin: 

Hinnoittelemme kaikki maa-aineksemme tonnihinnalla, minkä lisäksi summaan lisätään rahtikulut. Toimitamme maa-ainekset kaikkialle Ouluun ja sen ympäryskuntiin sekä Kainuun ja Oulun eteläisten jokilaaksojen alueille. Nopeimmillaan toimitukset ovat perillä jopa saman päivän aikana tilauksesta. 

Ota yhteyttä, niin tehdään yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopiva maisemointi!

Lähetä Kuljetuspolarin ammattilaiselle viesti

Ota yhteyttä