Savon Kuljetus, Kuljetuspolar ja Keski-Suomen Kuljetus luopuivat sulautumissuunnitelmastaan

Maarakennus-, kiviaineskaupan ja logistiikan ammattilaiset Savon Kuljetus Oy, Kuljetuspolar Oy ja Keski-Suomen Kuljetus Oy neuvottelivat kevään 2020 aikana yhtiöiden sulautumisesta uuteen perustettavaan yhtiöön. Yhtiöt päättivät luopua sulautumissuunnitelmastaan, koska sulautuminen ei saanut riittävän suurta enemmistöä kevään yhtiökokouksissa. Savon Kuljetus Oy, Kuljetuspolar Oy ja Keski-Suomen Kuljetus Oy keskittyvät kuitenkin kehittämään entistä tiiviimpää yhteistyötä alan markkinoilla.

Valtaosa Kuljetuspolar Oy:n toimivista osakasautoilijoista oli sulautumisen kannalla, mutta heidän osakemääränsä ei kuitenkaan riittänyt osakeyhtiölain edellyttämän 2/3:n enemmistön saavuttamiseen. Tilanteen johdosta Savon Kuljetus Oy:n hallitus otti omassa yhtiökokouksessaan sulautumisehdotuksen pois käsittelystä.

– Sulautumisneuvotteluista jäi hyvin positiivinen vire ja tämä oli erittäin hyvä oppimiskokemus meille kaikille. Kasvun hakeminen on yhteinen tavoitteemme ja tiivis yhteistyömme yhtiöiden välillä jatkuu sekä kehittyy edelleen, vaikka sulautumisesta päätettiinkin luopua, toteavat Savon Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Jyri Kuivala, Kuljetuspolar Oy:n toimitusjohtaja Juha Kanula ja Keski-Suomen Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Kari Moisander.

Lisätietoja:

Savon Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Jyri Kuivala, p. 044 727 2620, jyri.kuivala@savonkuljetus.fi,

Kuljetuspolar Oy, toimitusjohtaja Juha Kanula, p. 040 561 2368, juha.kanula@kuljetuspolar.fi

Keski-Suomen Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Kari Moisander, p. 040 742 7744, kari.moisander@ksk.fi

Takaisin pääsivulle